Raztreseni um

Srećko Horvat Poezija iz budućnosti
Poezija iz budućnosti
28 februarja, 2023
Princ Harry Rezerva , vojvoda Sessexa
Rezerva, princ Harry
1 marca, 2023
Show all

Raztreseni um

Spletna cena: 29,00 EUR

Redna cena: 29,00 EUR

Avtor: Gabor Maté

Prevod: Petra Česen

ISBN: 978-961-7184-30-3

Založba: Primus
Leto izdaje: 2023
Vezava: broširano
Format: 16 x 23 cm
Obseg: 346 strani

Na zalogi

Opis

Raztreseni um: izvor in zdravljenje motnje pozornosti kanadskega zdravnika dr. Gabor Matéja razblini mit, da je motnja pozornosti (ADD) genetskega izvora, in nam vlije upanje ter ponudi nasvet za otroke in odrasle, ki se soočajo in srečujejo s to motnjo.

Dobrodošlo branje za  starše otrok z  motnjo pozornosti in ostale odrasle osebe, ki so jim motnjo identificirali šele v odraslosti ter vse, ki jih zanima, kako izkušnje v otroštvu oblikujejo biologijo in psihologijo človeških možganov. Knjiga je napisana tako rekoč iz prve roke, saj se tudi  avtor sam sooča s to motnjo in je zato knjiga napisana z zelo iskrenega, osebnega vidika.

O avtorju

Dr. Gabor Maté (1944, Buudimpešta, Madžarska) je v Kanadi živeči in delujoči zdravnik, pisec in predavatelj. V svojih delih spaja znanstvene raziskave, študije primerov, izkušnje iz svoje prakse ter svoje lastne uvide, da bi ponudil širšo perspektivo, ki razsvetljuje in opolnomoči ljudi, da spodbudijo svoje zdravljenje in zdravljenje tistih okoli njih. Dolgo je delal kot družinski zdravnik, pisal zdravstveno kolumno za časopisa Globe in Mail, ogromno spoznanj iz zdravniške prakse pa je dobil kot zdravnik v paliativni oskrbi in pri delu z odvisniki v zloglasni soseski Downtown Eastside v Vancouvru.

Je avtor več odmevnih knjig, med njimi sta v slovenščino prevedeni tudi deli Ko telo reče ne: skriti stres terja davek in V svetu lačnih duhov: bližnja srečanja z zasvojenostjo.

 

Morda vam bo prav tako všeč…