V svetu lačnih duhov

Ko telo reče ne, Gabor Mate
Ko telo reče ne
29 aprila, 2023
Joe Dispenza, Placebo ste vi, You Are the Placebo
Placebo ste vi
1 maja, 2023
Show all

V svetu lačnih duhov

Spletna cena: 30,60 EUR

Redna cena: 34,00 EUR

Avtor: Gabor Maté

Prevod: Jure Šešet

ISBN: 978-961-7129-71-7

Založba: Primus
Leto izdaje: 2022
Vezava: broširano
Format: 16 x 23 cm
Obseg: 573 strani

Na zalogi

Opis

Avtor, dr. Maté, nas v knjigi V svetu lačnih duhov: bližnja srečanja z zasvojenostjo na podlagi svojih lastnih izkušenj, obsežnega znanja in najnaprednejših raziskav sočutno popelje v življenja čustveno revnih in z drogami zasvojenih človeških bitij, ki so bili njegovi pacienti.

Vse odvisniške oblike vedenja, naj bodo povezane s kemičnimi snovmi ali ne in naj gre za igre na srečo, spolnost, internet ali kokain – neposredno blažijo bolečino ali pa odvračajo pozornost od nje. Od tod izvira avtorjeva mantra: Prvo vprašanje ni nikoli »Zakaj zasvojenost?«, temveč »Zakaj bolečina?«

Kako pristopiti k zdravljenju številnih vedenjskih zasvoje­nosti, ki jih poraja naša kultura,  je rdeča nit tega večplastnega raziskovalnega dela.

O avtorju

Dr. Gabor Maté (1944, Buudimpešta, Madžarska) je v Kanadi živeči in delujoči zdravnik, pisec in predavatelj. V svojih delih spaja znanstvene raziskave, študije primerov, izkušnje iz svoje prakse ter svoje lastne uvide, da bi ponudil širšo perspektivo, ki razsvetljuje in opolnomoči ljudi, da spodbudijo svoje zdravljenje in zdravljenje tistih okoli njih. Dolgo je delal kot družinski zdravnik, pisal zdravstveno kolumno za časopisa Globe in Mail, ogromno spoznanj iz zdravniške prakse pa je dobil kot zdravnik v paliativni oskrbi in pri delu z odvisniki v zloglasni soseski Downtown Eastside v Vancouvru.

Je avtor več odmevnih knjig, med njimi sta v slovenščino prevedeni tudi deli Ko telo reče ne: skriti stres terja davek in Raztreseni um.

 

Morda vam bo prav tako všeč…