Ko telo reče ne

Stipe Božić, Penjačevi zapisi
Penjačevi zapisi
13 aprila, 2023
V svetu lačnih duhov
V svetu lačnih duhov
29 aprila, 2023
Show all

Ko telo reče ne

Spletna cena: 24,30 EUR

Redna cena: 27,00 EUR

Avtor: Gabor Maté

Prevod: Jedrt Lapuh Maležič

ISBN:978-961-7090-04-8

Založba: Primus
Leto izdaje: 2019
Vezava: broširano
Format: 16 x 23 cm
Obseg: 361 strani

Na zalogi

Opis

Kanadski zdravnik Gabor Maté v knjigi Ko telo reče ne: skriti stres terja davek pojasnjuje učinke stresa na zdravje, zlasti v primerih skritega stresa, ki ga vsi črpamo iz zgodnjega programiranja in je tako globok in hkrati subtilen vzorec, da imamo občutek, kot da je del našega resničnega jaza.

Dr. Maté ponovno poudarja povezanost telo-um  in v razumljivem jeziku povzame najnovejša znanstvena odkritja o vlogi stresa in čustev pri razvoju različnih bolezni, vključno s srčnimi obolenji, diabetesom, sindromom razdražljivega črevesja, multiplo sklerozo, artritisom in rakavimi obolenji. Hkrati pa nastavi ogledalo naši družbi, zagnani v stres, da bi lahko prepoznali, kako na nešteto nezavednih načinov sami pripomoremo k nastanku bolezni. Ne gre za knjigo receptov, vendar lahko deluje kot katalizator za osebno preobrazbo. Recepti pridejo od zunaj, preobrazba pa sledi od znotraj. Če pridobimo zmožnost, da se iskreno, sočutno in z nezastrtim pogledom zazremo vase, lahko prepoznamo, kaj potrebujemo, da bi poskrbeli zase.

O avtorju

Dr. Gabor Maté (1944, Buudimpešta, Madžarska) je v Kanadi živeči in delujoči zdravnik, pisec in predavatelj. V svojih delih spaja znanstvene raziskave, študije primerov, izkušnje iz svoje prakse ter svoje lastne uvide, da bi ponudil širšo perspektivo, ki razsvetljuje in opolnomoči ljudi, da spodbudijo svoje zdravljenje in zdravljenje tistih okoli njih. Dolgo je delal kot družinski zdravnik, pisal zdravstveno kolumno za časopisa Globe in Mail, ogromno spoznanj iz zdravniške prakse pa je dobil kot zdravnik v paliativni oskrbi in pri delu z odvisniki v zloglasni soseski Downtown Eastside v Vancouvru.

Je avtor več odmevnih knjig, med njimi sta v slovenščino prevedeni tudi deli V svetu lačnih duhov in Raztreseni um.

 

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Raztreseni um

    Spletna cena: 29,00 EUR
  • V svetu lačnih duhov

    Spletna cena: 30,60 EUR