Pogoji poslovanja

S spletno trgovino www.vbz.si upravlja podjetje V.B.Z. d.o.o., Rimska cesta 13, 1000 Ljubljana, ki je hkrati tudi ponudnik storitve e-poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.vbz.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in priporočili GZS.

Kupec s potrditvijo in oddajo naročila potrjuje, da je seznanjen in se strinja s pogoji poslovanja.

Naročanje in cene

Naročilo zavezuje kupca in V.B.Z. d.o.o. ter ima značaj pogodbe. Naročilo skupaj z računom se hrani v poslovnih prostorih založbe.
Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR) in  že vključujejo DDV (5% knjige in zvočne izdaje, 22% drugo blago in storitve).
V.B.Z. d.o.o. jamči nakup po cenah, ki so veljale ob naročilu. Tudi ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini) veljajo na dan oddaje naročila.
Cene poštnine veljajo za dostavo na območju Slovenije.

Za dostavo izven Slovenije bomo izračunali dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije.

Načini plačila

  • Po povzetju (t.j. ob dostavi – poštarju)

Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije ob dostavi za posredovanje plačila zaračuna provizijo za nakazilo po ceniku Pošte Slovenije.

V.B.Z. d.o.o. na ta znesek nima vpliva, saj ga določa Pošta Slovenije kot sledi:
Vplačilo obrazca UPN, UPN in UPN QR:
do 98,00 EUR: 1,25 EUR
nad 98,00 EUR do 501,00 EUR: 1,28 % od vrednosti
nad 501,00 EUR: 5,90 EUR + 0,30 % od vrednosti

  • Na TRR podjetja V.B.Z.d.o.o. po izstavljenem predračunu

IBAN: SI56 2900 0005 5643 131 pri UniCredit Banka Slovenija d.d.
SWIFT/BIC: BACXSI22

  • kreditne kartice Mastercard, Visa (možnost spletnega kartičnega plačevanja se vzpostavlja)
  • Ob osebnem prevzemu na sedežu podjetja V.B.Z. d.o.o.  je možno plačilo z gotovino, plačilnimi in kreditnimi karticami.
  • Osebni prevzem naročenih knjig je možen samo po predhodnem dogovoru!

Stroški in načini dostave

Naročeno blago bo V.B.Z. d.o.o odposlal praviloma v treh delovnih dneh po prejemu naročila. Dostava se vrši s pošiljanjem naročenih izdelkov po pošti (Pošta Slovenije).

Za nakup v znesku do 10,00 EUR znaša stroške poštnine 2,90 EUR

Za nakup v znesku nad  10,00 EUR do 60,00 EUR znaša stroške poštnine 3,90 EUR

Za nakup v znesku nad  60,00 EUR strošek poštnine krije V.B.Z.d.o.o., torej za kupca poštnine ni

Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije ob dostavi za posredovanje plačila zaračuna provizijo po ceniku Pošte Slovenije. Naročeno blago lahko prevzamete tudi na sedežu podjetja V.B.Z. d.o.o. V tem primeru stroškov poštnine ni.

Osebni prevzem naročenih knjig na sedežu podjetja V.B.Z. d.o.o. je možen samo po predhodnem dogovoru na tel. 01 426 95 71 ali e-pošti: info@vbz.si!

Odstup od nakupa

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga, ne da bi mu bilo pri tem potrebno navesti razlog svoje odločitev in sicer na enega od dveh načinov:
– da vrne blago podjetju V.B.Z. d.o.o. v 15-ih dneh po prejemu,
– da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti podjetje V.B.Z. d.o.o. ter v 30-ih dneh po oddaji tega obvestila podjetju vrne blago.
Pogoj v obeh primerih je, da kupec blago vrne na naslov podjetja V.B.Z. d.o.o. nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki kot ga je prejel.
V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, podjetje V.B.Z. d.o.o. kupcu povrne celotno kupnino takoj, ko je to mogoče oz. najkasneje v roku 30 dni od prekinitve pogodbe.
Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.
V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov info@vbz.si.

Reklamacija
Podjetje V.B.Z. d.o.o. se zavezuje, da bo rešila vse reklamacije v zakonitem roku.

Blago, ki je predmet reklamacije, kupec vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov podjetja V.B.Z. d.o.o. Blago bomo zamenjali in odposlali najkasneje v 3 dneh od prejema pošiljke. Podjetje si pridržuje pravice do presojanja upravičenosti reklamacije.

Če podjetje nima nadomestnega izvoda reklamiranega blaga na zalogi, bo kupcu v celoti vrnila kupnino najkasneje v 10 dneh po prejemu reklamiranega blaga.

Podjetje V.B.Z. d.o.o. lahko odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenega blaga nima več na zalogi, če naročilo ni bilo izvedeno v skladu s Pogoji poslovanja ali če ugotovi plačilno nezmožnost kupca.