Zmagovalec je sam

Frida ali o bolečini
5 julija, 2018
Čarobna, hudobna
5 julija, 2018
Prikaži vse

Zmagovalec je sam

Spletna cena: 6,90 EUR

Redna cena: 6,90 EUR

Avtor: Coelho, Paolo

Prevod: Barbara Juršič
ISBN: 978-961-6468-52-7
Založba: V.B.Z. Ljubljana
Leto izdaje: 2009
Vezava: broširano
Format: 13 x 21 cm
Obseg: 316 strani

Opis

Zmagovalec je sam je slika sveta, v katerem živimo. Zgodba se odvije v 24-ih urah na filmskem festivalu v Cannesu. Producenti, filmski igralci, top manekenke, modni kreatorji … in serijski morilec, ki bleščavo sliko glamurja premakne v zakulisje festivalskega dogajanja. Prikaže se Supersloj, elita, ki določa smernice in potek današnjega časa. 
Uspešni ruski podjetnik obišče Cannes z namenom, da bi pritegnil pozornost svoje bivše žene. Človek strasti in hladne inteligence pokaže svojo najtemnejšo plat, poda se na nenavaden pohod nasilja. Ob tem pohodu se izrisujejo liki protagonistov, pripadnikov Supersloja in ambicioznežev, ki v tej druščini želijo sijati.
Skozi hedonistično igro »zmagovalcev sodobnega življenja« Paulo Coelho opozori na krizo vrednot, ki so osredotočene predvsem na zunanjost. Tako je napisal roman, ki se bere kot kriminalka in se prebere na dušek.

Dodatne informacije

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih