Frida ali o bolečini

Mediteranski brevir
5 julija, 2018
Živi in mrtvi
5 julija, 2018
Prikaži vse

Frida ali o bolečini

Spletna cena: 13,41 EUR

Redna cena: 14,90 EUR

Še nekaj izvodov!

Avtor: Drakulić, Slavenka

Prevod: Mateja Tirgušek
ISBN: 978-961-646-40-5
Založba: V.B.Z. Ljubljana
Leto izdaje: 2008
Vezava: broširano
Format: 15,5 x 23,5 cm
Obseg: 124 strani

Opis

Frida ali o bolečini je pripoved, ki se sicer opira na nekatera dejstva iz življenja mehiške slikarke Fride Kahlo, katere usodo so zaznamovale posledice v otroštvu prebolele paralize in v mladosti prestane prometne nesreče, vendar pa to ni življenjepis slavne umetnice, pač pa svojski portret ali biografija neke emocije. Intimni opis ženske, obsojene na telo, ukleto v trpljenje. Odmev krikov s slik, porojenih iz bolečine. Drakulić torej, tako kot drugje, spregovarja o bolečini, pred katero se zdi jezik povsem nebogljen in brez moči, da bi jo ubesedil. Roman Frida ali o bolečini je bil kmalu po izidu lep čas na vrhu lestvice najbolje prodajanih in najbolj branih knjig na Hrvaškem, na knjižnem sejmu v Pulju pa je prejel nagrado kiklop za uspešnico leta 2007.

Publicistka in pisateljica Slavenka Drakulić (1949) je ena najbolj uglednih in mednarodno uveljavljenih sodobnih hrvaških avtoric, katere delo zajema široko paleto, od političnih do feminističnih tematik, od literarnih do esejističnih del. Njena bibliografija v tujini izdanih književnih del šteje okoli sto enot, v slovenskem prevodu pa je bilo do sedaj objavljeni sedem monografij, od Hologramu strahuOkusa po moškemKot da me niKako smo preživeli komunizem in se celo smejali, Balkan Express, do Fride ali o bolečini in Obtožene.

Dodatne informacije

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih