Čarobna, hudobna

Zmagovalec je sam
5 julija, 2018
Dar disleksije
6 julija, 2018
Show all

Čarobna, hudobna

Spletna cena: 6,90 EUR

Redna cena: 6,90 EUR

Avtor: James, Rebecca

Prevod: Branko Gradišnik
ISBN: 978-961-6468-26-6
Založba: V.B.Z. Ljubljana
Leto izdaje: 2009
Vezava: broširano
Format: 14 x 21 cm
Obseg: 248 strani

Opis

Prvenec avstralske avtorice Rebecce James je že pred izidom postal mednarodna senzacija, saj so se za izdajo knjige potegovale ugledne svetovne založniške hiše. Čarobna, hudobna je pretresljiv psihološki triler, ki se kosa z uspehom knjig J. K. Rowling in Stephenie Meyer.
Katherine se po strašni tragediji, ki je zadela njeno družino, preseli v drugo mesto in poskuša znova zaživeti. Izogiba se druženja z vrstniki, vse dokler ne spozna čudovite in družabne Alice. Njena odločitev za bolj osamljeno, v molčeco anonimnost pogreznjeno življenje se takrat začne vse bolj majati in kmalu z Alico postaneta najboljši prijateljici. Alicina volja do življenja in uživanja v vsakem trenutku se tako naseli tudi v Katherine, vendar pa kmalu začne spoznavati, da je prijateljstvo z Alico tudi težavno. Alica je očarljiva in zelo priljubljena, je pa tudi zelo sebična in egocentrična, vcasih celo okrutna. Ko Katherine podvomi o smiselnosti ohranjanja tega prijateljstva spozna, da se Alica nikoli ne pusti odgnati!
Knjiga Čarobna, hudobna je mojstrsko napisana, bere se kot filmski scenarij, napetost in skrivnostnost pa bralca držita v primežu do zadnje strani. Odlična psihološka karakterizacija glavnih junakov in izpostavljen odnos prijateljstva mlademu bralcu ponudi v premislek vrednote, temeljne v tem razvojnem obdobju.