Uvod v zen budizem

Rastanci
17 oktobra, 2019
Crazy Competitions
2 decembra, 2019
Prikaži vse

Uvod v zen budizem

Spletna cena: 19,92 EUR

Redna cena: 24,90 EUR

Avtor: Suzuki, Daisetz Teitaro

Prevod: Peter Amalietti
ISBN: 978-961-6468-01-9
Založba: V.B.Z. Ljubljana
Leto izdaje: 2019
Vezava: broširana
Format: 13 x 21 cm
Obseg: 184 strani

Kategorije: , ,
Opis

Uvod v zen budizem je kultno delo, ki skozi seznanjanje z duhovnimi, filozofskimi, zgodovinskimi in praktičnimi vidiki tega samosvojega budističnega odvoda počasi preseže naslov in ustoliči idejo zena kot načina (celovitega) življenja in mišljenja. Avtor pravi: »Cilj zena ni obravnava življenja kot vaja iz metafizike, ampak združitev dejstev iz posameznikovega vsakdana v višjo sintezo. Tukaj ni nobenega sprevračanja, igranja z besedami ali napačnega sklepanja. Zen je najresnejša stvar na svetu.« Knjiga, ki je prvotno izšla leta 1934, danes velja za študijo, ki je imela izjemen vpliv na percepcijo in razširjanje zena znotraj zahodnega sveta.

Pričujoča izdaja, tudi prvi prevod Suzukijevega dela v slovenščino, je uredniško dopolnjena in anotirana, s spremnim besedilom slavnega psihoanalitika Carla Gustava Junga.

 

Daisetz Teitaro Suzuki (1860-1966) je bil japonski preučevalec zena, šin budizma in azijskih religij, akademski predavatelj ter prevajalec iz kitajščine, japonščine in sanskrta. Velja za ključno figuro populariziranja in raziskovanja zena na zahodu. Med leti 1927 in 1934 je v angleščini izdal serijo treh knjig z naslovom Eseji o zen budizmu (Essays on Zen Buddhism), s katerimi je uveljavil kot eden največjih poznavalcev zena na zahodu. Leta 1932 je dokončal prevod Lankavatare sutre v angleščino in kasneje izdal številne knjige, med njimi tudi Uvod v zen budizem, Priročnik zen budizma (Manual of Zen Buddhism) ter Zen in japonska kultura (Zen and Japanese Culture). Sodeloval je tudi pri knjigi Zen Buddhism and Psychoanalysis Ericha Fromma.

Dodatne informacije

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Filozofija hoje

    Spletna cena: 19,92 EUR
    Avtor: Gros, Frederic
  • Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste

    Spletna cena: 19,92 EUR
    Avtor: Watts, Alan

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih