Nick Cave – Mercy on Me

Peto nadstropje
Peto nadstropje
12 julija, 2018
Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste
12 julija, 2018
Show all

Nick Cave – Mercy on Me

Spletna cena: 22,32 EUR

Redna cena: 27,90 EUR

Avtor: Kleist, Reinhard

Prevod: Mojca Kranjc
ISBN: 978-961-6468-92-3
Založba: V.B.Z. Ljubljana
Leto izdaje: 2017
Vezava: broširano
Format: 15,5 x 23,5 cm
Obseg: 328 strani

Opis

Nick Cave: Mercy on Me je Kleistova najnovejša stvaritev, ki je v originalu izšla konec avgusta 2016 in si takoj nabrala širok nabor navdušenih odzivov. Kleist namreč v samosvojem biografskem grafičnem romanu ponuja vrtoglav vpogled v življenje in ustvarjanje avstralskega rokerskega velikana. Pri čemer se zdi, kot da tokrat še globje in še bolj suvereno zareže v biografski material, kajti tako na ravni grafičnega upodabljanja kot na ravni naracije, ki je premišljeno nelinearna, pred bralci nastaja skrajno intimen glas Nicka Cavea, ki skozi dialog s svojimi fiktivnimi figurami – odlična Kleistova avtorska domislica – kakršne je ustvaril tekom štiridesetletnega vsestranskega ustvarjanja, o samem sebi govori na način, ki ga je zmožen zgolj on: Nick Cave.

“Reinhard Kleist, mojster stripa in ustvarjalec mitov, je znova odpihnil konvencije grafičnega romanopisja. Pripravil je zastrahujočo kombinacijo Cavevovih pesmi, biografskih pol resnic, dovršene fabulacije in ustvaril kompleksno, sproščujočo ter popolnoma bizarno potovanje v Cavov svet. Zagotovo bližje resnici kot katerakoli biografija!” (Nick Cave)

Reinhard Kleist (1970) je v Berlinu stacioniran ilustrator in ustvarjalec stripov ter grafičnih romanov. Kleistovo delo je prepoznavno predvsem po njegovem specifičnem fiktivno-biografskem upodabljanju znanih oseb iz sveta politike in popularne kulture, od Castra do Johnnya Casha. Med drugim je dobitnik številnih mednarodnih nagrad, predvsem za biografski portret Johnny Cash: I See A Darkness in presunljivo pripoved Samie Yusuf Omar Sanje o olimpijadi. Njegovega dela so prevedena v številne jezike.

Morda vam bo prav tako všeč…