Glas mojstra Znanilec Popotnik

Veliki kuharski kanconijer
9 decembra, 2020
Kamorkoli greš si že tam
Kamorkoli greš, si že tam
13 decembra, 2020
Prikaži vse

Glas mojstra Znanilec Popotnik

Spletna cena: 12,60 EUR

Redna cena: 14,00 EUR

Avtor: Gibran, Kahlil

Prevod: Tomaž Serafi, Jaka Košir
ISBN: 978-961-6058-667
Založba: Iskanja
Leto izdaje: 2019
Vezava: mehka
Format: 15 x 23 cm
Obseg: 320

Na zalogi

Opis

Kahlil Gibran, avtor Preroka, je libanonski pisatelj, pesnik in slikar. Rodil se je leta 1883 v tedanjem Otomanskem cesarstvu družini, ki je pripadala maronitski krščanski ločini. Umrl je leta 1931 v New Yorku.

V arabskem svetu imajo Gibrana za literarnega in političnega upornika, saj se je njegov romantični slog oddaljeval od klasične šole. V Libanonu je še vedno slaven kot literarni klasik, na Zahodu pa ga cenimo kot globoko duhovnega pisatelja, čigar misticizem je združitev več različnih vplivov: krščanstva, islama, judovstva in teozofije. Pri nas je znan predvsem po delu Prerok, ki je primer inspiracijskega, mističnega leposlovja.

V tem delu so združena tri kratka Gibranova dela. Tu so zbrana razmišljanja o svetu, o ljubezni in osamljenosti, o veri in obžalovanju, pospremljena s kratkimi vinjetami, parabolami in prispodobami. Glas mojstra je napisal v arabščini, delo je bilo v angleščini prvič objavljeno leta 1958 v New Yorku. Znanilca in Popotnika je napisal v angleščini; Znanilec je bil prvič objavljen leta 1920, Popotnik pa posthumno leta 1932.

Dodatne informacije

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih