Druga resničnost

Navidezna normalnost, GABOR MATÉ, daniel MATÉ
Navidezna normalnost
12 oktobra, 2023
José Silva
Sistem ESP za poslovni uspeh
24 oktobra, 2023
Show all

Druga resničnost

Spletna cena: 25,00 EUR

Redna cena: 25,00 EUR

Avtor: Castaneda, Carlos

Prevod: Zoran, Jernej

ISBN: 9789617184440

Založba: Primus
Leto izdaje: 2023
Vezava: broširano
Format: 16 x 23 cm
Obseg: 285 strani

Na zalogi

Opis

Knjiga se osredotoča na izkušnjo avtorja, ki je stopil v stik s starodavno indijansko tradicijo tolteških šamanov. V svoji pripovedi Castaneda opisuje svoje osebno potovanje z vodnikom po imenu Don Juan Matus, kar postane ključno sredstvo za raziskovanje druge resničnosti. Glavni poudarek knjige so Don Juanovi poskusi, da bi Carlosa naučil Videnja, prakse, ki jo Castaneda najbolje opiše kot neposredno zaznavanje energije, ki se pretaka skozi vesolje.

Vzporedno s pripovedjo o svojem osebnem razvoju Castaneda prepleta tudi dragocene nauke, ki jih je pridobil od Don Juana, kot so koncepti nagual in tonal, ki predstavljajo različne ravni resničnosti. Skozi njegove besede se nam razkriva edinstvena miselna paradigma, ki nas spodbuja k temu, da razširimo svoje meje in odpremo vrata drugim resničnostim.

Druga resničnost je tako pronicljiva knjiga, ki bralca vzpodbuja k razmišljanju o svojem lastnem zavedanju in razumevanju sveta. S svojo bogato pisavo, ki izžareva skrivnost in globino, nas avtor vabi, da stopimo izven običajnega in se podamo na raziskovanje neznanega.

O avtorju

Carlos Castaneda (1925 – 1998) je bil ameriški antropolog in pisatelj, znan predvsem po svojih kontroverznih delih, ki so raziskovala šamanizem, duhovnost in ezoteriko. Castaneda je znan po svojih knjigah, ki so dokumentirale njegove izkušnje in učenje pri mehiškem tolteškem šamanu Don Juanu Matusu.

V času njegove smrti leta 1998 so bile Castanedove knjige prodane v več kot osmih milijonih izvodov in objavljene v 17 jezikih, več njegovih del je prevedeno tudi  v slovenščino.

Morda vam bo prav tako všeč…