Navidezna normalnost

Miljenko Smoje, Naše Malo misto
Kronike o našem Malom mistu
11 oktobra, 2023
Carlos Castaneda, Druga Resničnost
Druga resničnost
12 oktobra, 2023
Show all

Navidezna normalnost

Spletna cena: 34,00 EUR

Redna cena: 34,00 EUR

Avtor: Gabor Maté, Daniel Maté

Prevod: Majaron, Erik

ISBN: 9789617184587

Založba: Primus
Leto izdaje: 2023
Vezava: broširano
Format: 16 x 23 cm
Obseg: 494 strani

Na zalogi

Opis

Gabor Maté, cenjeni zdravnik, specialist za zasvojenosti in avtor, v svoji novejši knjigi Navidezna normalnost podrobno analizira skrite vzroke telesnih in duševnih težav. Razkriva povezave med osebnim trpljenjem in pritiski sodobnega življenja. Po štirih desetletjih klinične prakse je Maté ugotovil, da je običajna definicija normalnosti zmotna, in da so skoraj vse bolezni dejansko naravna posledica življenja v nenormalni civilizaciji, kjer se oddaljujemo od svoje prave narave. V knjigi  nam pokaže tudi pot do ponovne vzpostavitve povezave in ozdravitve.

O avtorjih

Gabor Maté, dr. med., je madžarsko-kanadski zdravnik in avtor večih knjižnih uspešnic (Ko telo reče ne, Otroci nas potrebujejo, V kraljestvu lačnih duhovRaztreseni um ...). V štiridesetletni zdravniški praksi se je ukvarjal z družinsko medicino,  posebej ga zanima otroški razvoj, travme in možni vseživljenjski vplivi na fizično in duševno zdravje, vključno z avtoimunskimi boleznimi, rakom, motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo, odvisnostmi in številnimi drugimi stanji.

Je izjemen strokovnjak in iskan predavatelj. Ogromno potuje ter predava zdravstvenemu osebju, učiteljem in splošni javnosti v Severni Ameriki in drugod po svetu.

Daniel Maté je diplomiral iz psihologije in filozofije na McGillovi univerzi v kanadskem Montréalu. Je tudi glasbenik,  skladatelj, tekstopisec in dramatik za glasbeno gledališče.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Telo si vse zapomni

    Spletna cena: 39,90 EUR
  • Ko telo reče ne

    Spletna cena: 24,30 EUR