Dar disleksije

Čarobna, hudobna
5 julija, 2018
Utz
6 julija, 2018
Show all

Dar disleksije

Spletna cena: 19,00 EUR

Redna cena: 21,90 EUR

Avtor: Davis, Ronald & Braun, Eldon

Prevod: Nives Skamlič
ISBN: 978-961-6468-47-3
Založba: V.B.Z. Ljubljana
Leto izdaje: 2009
Vezava: broširano
Format: 15,5 x 23,5 cm
Obseg: 260 strani

Kategoriji: ,
Opis

S težavami, ki jih povzroča disleksija, se sooča vse več otrok in mladostnikov. V večini primerov nastopijo negativne posledice disleksije prav v najbolj občutljivem razvojnem obdobju otroka – prvi razredi osnovne šole, ko se učenec začne spopadati z branjem. Prikrajšanost in izkušnje neuspešnosti lahko povzročijo pri otroku z disleksijo, poleg takoj vidnih težav pri branju in zaostajanju v dojemanju učne snovi, še veliko globlje reze v otrokovo samopodobo in samozavest.
Dar disleksije prinaša zanimiv, preprost in zelo sistematično pripravljen program obravnave otrok, ki temelji na avtorjevem spoznanju o drugačnih načinih zaznavanja teh otrok, katerih skupni imenovalec je prevladovanje vizualnega in nebesednega razmišljanja – ta osebam z disleksijo predstavlja velik problem v dvodimenzionalnem svetu branja in pisanja, ob pravilni obravnavi, katere preprosto in uspešno pot nam predstavlja knjiga Dar disleksije, zlahka in v relativno kratkem času odpravimo težave in dosežemo, da odpre disleksija osebi vrsto možnosti dojemanja in delovanja, ki jih oseba brez disleksije nima.
Knjigo zato priporočamo tako šolskim strokovnim delavcem, učiteljem v prvih razredih osnovnih šol (in tudi v višjih razredih, kajti tudi v teh razredih se, na žalost, še vedno skrivajo neodkriti primeri z disleksijo) in tudi staršem. Davisovi postopki so v tej knjigi opisani tako jasno in preprosto, da jih lahko uspešno uporablja vsakdo – učitelj, starši, terapevt ali oseba z disleksijo – in premaga težave, povezane z disleksijo.

“Kaj imajo Cher, Leonardo da Vinci, Whoopi Goldberg in Walt Disney skupnega? Disleksijo. Čeravno bi lahko kdo pomislil, da so svoj uspeh dosegli kljub tej pomanjkljivosti, trdi Ronald D. Davis, avtor knjige Dar disleksije, da so ga dosegli zaradi nje … Davisov postopek zagotavlja 97% uspešnost. Ko učenci enkrat odpravijo ovire pri učenju, so pripravljeni uporabiti prirojen dar disleksije v svoj prid.” (New Women)