Dar disleksije
6 julija, 2018
Kruh naš
6 julija, 2018
Show all

Utz

Spletna cena: 7,00 EUR

Redna cena: 7,00 EUR

Avtor: Chatwin, Bruce

Prevod: Vasja Bratina
ISBN: 978-961-6468-53-4
Založba: V.B.Z. Ljubljana
Leto izdaje: 2009
Vezava: trda
Format: 20 x 12 cm
Obseg: 140 strani

Opis

Utz je Chatwinov zadnji roman in v njem se je po temah, ki jih je obravnaval v svojih prejšnjih delih, posredno vrnil k svojim začetkom izvrstnega poznavalca umetniških del, nekakšnega čudežnega dečka dražbene hiše Sotheby’s, kjer se je imel priložnost spoznati s številnimi strastnimi zbiratelji.
V romanu, ki ga odlikuje izjemno bogat jezik in brezhiben slog, se poglobi v njihovo duševnost, v poseben, lahko bi rekli intimen odnos, ki ga imajo do svojih umetniških zbirk, z umestitvijo zgodbe za železno zaveso pa ji doda še kontrast med življenjem v totalitarnem režimu in zbirateljsko strastjo, ki postane tudi nekakšno pribežališče.
Ta Chatwinov roman je bil leta 1988 nominiran v ožji izbor za Bookerjevo nagrado, po njem pa so leta 1992 posneli tudi istoimenski film z nemškim karakternim igralcem Arminom Mueller-Stahlom v glavni vlogi, za katero je na berlinskem filmskem festivalu prejel srebrnega medveda.

Dodatne informacije

Prijava

Ali ste pozabili geslo?

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih