Smrt deklice z vžigalicami

Christkind
5 julija, 2018
Veliki šoping
5 julija, 2018
Prikaži vse

Smrt deklice z vžigalicami

Spletna cena: 5,00 EUR

Redna cena: 5,00 EUR

Avtor: Ferić, Zoran

Prevod: Tadej Čater
ISBN: 961-646-22-7
Založba: V.B.Z. Ljubljana
Leto izdaje: 2005
Vezava: broširano
Format: 12 x 20 cm
Obseg: 168 strani

Opis

Roman Smrt deklice z vžigalicami, ki ga uvaja večkrat nagrajena zgodba Angel v ofsajdu, je še eden v vrsti tistih bestsellerjev, ki se hkrati spogledujejo z več žanri: z detektivskim romanom, političnim trilerjem, grozljivko in erotično oziroma že kar pornografsko literaturo. Čeprav se ne boji prestopiti meje, ki ločuje tako imenovani dober in slab okus, ostaja estetsko še vedno dovolj močan. Tudi takrat, ko se nam zdi oduren in morbiden, zna še vedno ostati duhovit in zabaven. Nekakšen sredozemski Twin Peaks, ki ga je Ferić preselil na kvarnerski otok, katerega ime bo razvozlal tudi tisti, ki ga še nikoli ni obiskal.

Zoran Ferić se je rodil leta 1961 v Zagrebu. Diplomiral je iz hrvaške književnosti na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Dela kot srednješolski profesor hrvaškega jezika in književnosti. Prozna besedila in eseje objavlja vse od leta 1987 (Polet, Oko, Quorum, Pitanja, Godine nove, Studentski list, Plima, III. Program Hrvaškega radia). Za zgodbo Angel v ofsajdu je leta 1997 prejel nagrado AGM, tri leta kasneje, leta 2000, ko je zgodba izšla še kot samostojna knjiga, pa je zanjo prejel še nagrado K. Š. Gjalski in nagrado Jutarnjega lista. Še več, po izboru kritikov tednika Nacional je bila knjiga razglašena za knjigo desetletja. Ferić je avtor večih romanov in zbirk kratkih zgod. Njegove knjige so prevedene v angleški, nemški, poljski, italijanski, madžarski, španski, slovenski in več drugih jezikov.

Dodatne informacije

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Otroci Patrasa

    Spletna cena: 5,00 EUR
    Avtor: Ferić, Zoran
  • Zemlja pleše

    Spletna cena: 5,00 EUR
    Avtor: Rizvanović, Nenad

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih