Čustveni vampirji

History of Graphic Design
The History of Graphic Design. 40th Ed.
2 marca, 2022
Meditacija, integralna meditacija
Hej, človek, spravi se meditirat!
13 marca, 2022
Show all

Čustveni vampirji

Spletna cena: 22,14 EUR

Redna cena: 24,60 EUR

Avtor: Bernstein, Albert J.

Prevod: Irena Pan

ISBN: 9789619364611

Založba: Chiara
Leto izdaje: 2014 (1. izdaja)
Vezava: broširano
Format: 15 x 23 cm
Obseg: 260 strani

Kategorija:
Opis

Knjiga Čustveni vampirji je takoj po izidu postala svetovna uspešnica, izraz čustveni vampirji pa se je uveljavil tudi v strokovni literaturi. Prispodoba je namreč zgolj v vampirske kostume preoblečena klinična diagnoza posameznih osebnostnih motenj, za katere velja, da z njo nimajo težave tisti, ki jih imajo, temveč vsi drugi v njihovi okolici.

Dr. Albert Bernstein, klinični psiholog, na preprost in humoren način razkriva lastnosti antisocialnih, narcističnih, histrioničnih, pasivno agresivnih, obsesivno kompulzivnih in paranoidnih vampirjev in ponudi cel arzenal strategij, kako se pred njimi zaščititi, še preden bodo v vas ‘zasadili svoje čekane’. V knjigi navaja pet najbolj pogostih osebnostnih motenj, opise, kontrolne sezname in primere, da boste lažje prepoznali posamezne tipe vampirjev in spoznali njihove strategije, obenem pa vam ponuja podrobna navodila, kako se zaščititi, da ne bi končali povsem izpiti.

O avtorju

Dr. Albert J. Bernstein je klinični psiholog, poslovni svetovalec in avtor številnih uspešnic. V zadnjem času tudi nadobudni in nagrajevani fotograf. Ima več  kot štiridesetletno prakso kot terapevt, poslovni svetovalec in govornik. Je član številnih strokovnih organizacij. Deloval je v upravnem odboru Oregon Psychological Association in kot predsednik Portland Psychological Association and Pacific Northwest Providers, že več kot petindvajset let je aktiven član Rotary International.

Njegovo pisanje odraža raznolikost njegovih izkušenj, podaja jih na poljuden, zdravorazumski in tudi humoren način. Njegove knjige peljejo bralca korak po korak skozi navodila za soočanje s težavnimi ljudmi in situacijami.

Dodatne informacije
Avtor:

Avtor: dr. Bernstein, Albert

Morda vam bo prav tako všeč…