Neomejen spomin

Tvrdko Jakovina, Svijet bez katarze
Svijet bez katarze
7 marca, 2024
dr. Benjamin Bikman ZAKAJ ZBOLIMO
Zakaj zbolimo
27 marca, 2024
Show all

Neomejen spomin

Spletna cena: 17,50 EUR

Redna cena: 21,90 EUR

Avtor: Horsley, Kevin

Prevod: Milan Žlof

ISBN: 978-961-7083-08-8
Založba: VBZ Ljubljana
Leto izdaje: 2021
Vezava: broširano
Format: 15,5 x 23,5 cm
Obseg: 144 strani

Kategoriji: ,
Opis

Nekateri menijo, da v dobi Googla dober spomin sploh ni več potreben. Drugi menijo, da je naša prirojena sposobnost pomnjenja nespremenljiva ali tudi, da zmožnost pomnjenja s starostjo upada.

Avtor in mednarodni velemojster pomnjenja Kevin Horsley v knjigi Neomejen spomin ovrže nekatere mite, povezane s sposobnostjo pomnjenja, in ponudi niz učinkovitih zamisli in spretnosti za izboljšanje pomnjenja, kar olajša ne samo učenje, temveč celotno življenje.

Predstavljene so številne metode, starodavne in nove, ki so se jih domislili največji človeški umi s področja hitrega učenja in krepitve spomina in jih s pridom uporabljajo mojstri pomnjenja tudi danes. Metode so predstavljene jasno in enostavno, z uporabo metod se naučimo dolgočasne informacije spremeniti v nekaj otipljivega in urejenega, shranjene informacije pa veliko učinkoviteje uporabljamo in povezujemo z novimi vsebinami.

“Popolnoma nič ne dvomim, da bo vse, kar se boste naučili iz te knjige, delovalo – in to izjemno učinkovito.”

Učinkovitost in jasnost predstavljenih metod pomnjenja sta Neomejen spomin umestila na lestvice najbolj prodajanih knjig s tega področja, prodanih je že več kot 300.000 izvodov, prevedena je v 18 jezikov.

O avtorju

Kevin Horsley že več kot 25 let proučuje človeški um in spomin ter njune sijajne zmožnosti. Je eden redkih ljudi z nazivom mednarodni velemojster pomnjenja, dobitnik odličij s svetovnega prvenstva v pomnjenju in dvakratni svetovni rekorder v pomnjenju decimalk števila pi (The Everest of Memory Tests). Kevin je poleg tega pisec štirih knjig in zasnovatelj računskotabelne igre za učenje poštevanke. Prav tako je mednarodni profesionalni govornik, mnogim organizacijam pomaga pri izobraževanju, motivaciji, ustvarjalnosti in razmišljanju.

Neomejen spomin _odlomek

 

 

Morda vam bo prav tako všeč…