POGOVOR o romanu DOBA BRONA

Spredaj je hodil Baboucar (E-knjiga)
5 maja, 2021
Planine BiH spletna knjigarna založbe VBZ Ljubljana
Planine Bosne i Hercegovine: 50 izabranih uspona
28 junija, 2021
Prikaži vse

POGOVOR o romanu DOBA BRONA

Spletna cena: 25,52 EUR

Redna cena: 31,90 EUR

Avtor: Šnajder, Slobodan

Prevod: Sonja Polanc
ISBN: 978-961-6468-97-8
Založba: V.B.Z. Ljubljana
Leto izdaje: 2018
Vezava: trda
Format: 15,5 x 23,5 cm
Obseg: 468 strani

Opis

Fabulin izbor – pogovor o romanu  DOBA BRONA Slobodana Šnajderja

Pogovor o knjigi so spletli prevajalka Sonja Polanc, Simon Popek in Aljaž Koprivnikar v knjigarni Konzorcij, 13. maja 2021.
Toplo vabljeni k poslušanju!

Za roman je Šnajder prejel praktično vse največje in najvidnejše literarne nagrade, ki jih podeljujejo na Hrvaškem in v nekdanji Jugoslaviji, kot so nagrada Meše Selimovića, nagrada Mirka Kovača, nagrada Radomirja Konstantinovića, nagrada Kočićevo pero in T-portalova nagrada za najboljši hrvaški roman. Miljenko Jergović je Dobo brona “brez najmanjšega dvoma” razglasil za “najpomembnejši roman hrvaške književnosti v zadnjih nekaj letih.”

Slovenski prevod se opira na tretji, dopolnjeni ponatis, ki je izšel leta 2018, in je prvi prevod tega dela v tuji jezik.

Slobodan Šnajder, rojen leta 1948 v Zagrebu, je diplomiral iz filozofije in angleščine na zagrebški filozofski fakulteti. Od leta 1966 piše in objavlja besedila, od dramskih, esejističnih, proznih do kolumnističnih – vrsto let je bil kolumnist slavonskega dnevnika Glas Slavonije in reškega Novega lista. Med drugim je bil soustanovitelj in dolgoletni urednik časopisa Prolog ter od leta 2001 do 2004 ravnatelj Zagrebškega mladinskega gledališča (Zagrebačko kazalište mladih). Glavnino njegovega dela zajema dramatika. 

Dodatne informacije

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Bog ne bo pomagal

    Spletna cena: 18,00 EUR
    Avtor: Pogačar, Marko
  • Dvorci iz orehovine

    Spletna cena: 13,50 EUR
    Avtor: Jergović, Miljenko

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. To se zgodi na večini večjih spletišč. Več o piškotkih