Otroci nas potrebujejo

Elaine N. Aron Visoko senzitivna oseba, The Highly Sensitive person
Visoko senzitivna oseba
14 julija, 2023
Miljenko Jergovič, Rod
Rod
16 avgusta, 2023
Show all

Otroci nas potrebujejo

Spletna cena: 26,10 EUR

Redna cena: 29,00 EUR

Avtor: Dr. Gordon Neufeld & Gabor Maté

Prevod: Petra Česen

ISBN: 9789617129182

Založba: Primus
Leto izdaje: 2021
Vezava: broširano
Format: 16 x 23 cm
Obseg: 415 strani

Na zalogi

Opis
Zakaj so starši pomembnejši od vrstnikov

V knjigi Otroci nas potrebujejo dr. Neufeld in dr. Maté raziskujeta sodobni fenomen sledenja vrstnikom: pojav, kjer so otroci in najstniki svoje vrednote, identiteto, vzorce vedenja in načela, kaj je prav in kaj narobe, začeli prevzemati od vrstnikov in ob tem popolnoma ignorirajo svoje starše.

Knjiga Otroci nas potrebujejo pojasnjuje vzroke za ta pomemben upad starševskega vpliva – in pokaže, kako se »ponovno navezati« na sinove in hčerke, doma vzpostaviti ustrezno hierarhijo, dati otrokom občutek varnosti in razumljenosti ter si ponovno pridobiti otrokovo privrženost in ljubezen.

Ta posodobljena izdaja posebej obravnava tudi izzive, s katerimi se srečujejo starši in kakršnih še ni bilo ter ki izvirajo iz porasta elektronskih naprav in družbenih medijev.

O avtorjih

Dr. Gordon Neufeld je klinični psiholog in mednarodno priznan strokovnjak za razvoj otrok. Na svoji šoli Neufeld Institute je ustvaril številne seminarje za starše, vzgojitelje, skrbnike in učitelje na več kontinentih. Znan je po svoji edinstveni sposobnosti prepoznavanja rešitev dozdevno kompleksnih težav v otrokovi vzgoji in učenju.

Gabor Maté, dr. med., zdravnik in avtor uspešnice Ko telo reče ne je strokovnjak in izjemno iskan predavatelj na temo stresa, zdravja uma-telesa, motnje pozornosti, starševstva in odvisnosti.

Ogromno potuje ter predava zdravstvenemu osebju, učiteljem in splošni javnosti v Severni Ameriki in drugod po svetu.

 

Morda vam bo prav tako všeč…