Ljubezen, svoboda, samost

Vojna umetnosti
10 julija, 2018
K2 – zmagoslavje in tragedija
11 julija, 2018
Show all

Ljubezen, svoboda, samost

Spletna cena: 20,72 EUR

Redna cena: 25,90 EUR

Avtor: Osho

Prevod: Jedrt Lapuh Maležič
ISBN: 978-961-6468-70-1
Založba: V.B.Z. Ljubljana
Leto izdaje: 2014
Vezava: broširano
Format: 15,5 x 23,5 cm
Obseg: 208 strani

Kategoriji: ,
Opis

V knjigi Ljubezen, svoboda, samost boste našli svojstvene, radikalne in inteligentne poglede na vprašanja o ljubezni, graditvi odnosov in razlogih za neuspešne zveze, izvorih ljubosumja, spolnosti, svobodi, razlikovanju med ljubeznijo in poželenjem, samostjo in osamljenostjo … Avtor utemeljuje, da se vse začne z ljubeznijo do sebe. Ljubezen se lahko zgodi edinole skozi svobodo v navezavi z globokim spoštovanjem do samega sebe in druge osebe. Je mar mogoče biti sam, a ne osamljen? Kje so meje, ki opredeljujejo poželenje v nasprotju z ljubeznijo in ali lahko poželenje sploh kdaj preraste v ljubezen? Priložnost imamo začeti znova sami s seboj, svoje odnose z drugimi in najti izpolnitev ter uspeh za posameznika in za družbo kot celoto.
Oshove knjige so nastale kot transkripcije njegovih številnih predavanj in odgovorov na vprašanja publike. V knjigi se tako odraža pogovorni ton in humornost, katere se je Osho posluževal za ponazoritev svojih razmišljanj.

Osho (1931 – 1990) je eden najbolj znanih in najprovokativnejših duhovnih učiteljev našega časa. Sprva je v sedemdesetih letih 20. stoletja pritegnil pozornost mladih na zahodu, ki so želeli doživeti meditacijo in preobrazbo. Več kot dve desetletji po njegovi smrti leta 1990 se vpliv njegovih naukov še naprej širi in najdeva iskalce vseh starosti v tako rekoč vseh državah sveta.

Morda vam bo prav tako všeč…

  • Ljubeče bivanje

    Spletna cena: 19,92 EUR
  • Slava, bogastvo in ambicija

    Spletna cena: 19,92 EUR