Hvalnica počasnosti

Skrivnosti indijske astrologije
Skrivnosti indijske astrologije
13 marca, 2022
Spodbude Sanela Banović
Spodbude
13 marca, 2022
Show all

Hvalnica počasnosti

Spletna cena: 19,80 EUR

Redna cena: 22,00 EUR

Avtor: Honoré, Carl

Prevod: Emanuela Malačič

ISBN: 9789617060058

Obseg: 280 strani

Založba: Chiara
Leto izdaje: 2019
Vezava: broširano
Format: 16 x 23 cm

Kategorija:
Opis

Knjiga Hvalnica počasnosti  je dala velik zagon novim gibanjem za počasnejši in kvalitetnejši način življenja. Zmernost, kvaliteta in prava mera, ko gre za čas in dobrine (ali denar) lahko zamenjajo današnje hlastanje za vsem, kar lahko dosežemo ali dobimo.  Zaradi dolgega delovnika smo neproduktivni, delamo več napak, nesrečni smo in večkrat bolni.

Počasi in hitro pomenita več kot le stopnjo spreminjanja tempa. Sta načina življenja, filozofija življenja. Hitro je zaposleno, nadzorujoče, agresivno, naglo, analitično, stresno, površinsko, nepotrpežljivo, aktivno, kvantiteta pred kakovostjo. Hitrost je pobeg, zadnja stopnja pred izgorelostjo. Počasi je ravno obratno: umirjeno, previdno, dojemljivo, tiho, intuitivno, preudarno, potrpežljivo, premišljeno, kakovost pred kvantiteto.

Skušajmo živeti v ritmu, ki mu glasbeniki pravijo tempo giusto – prava hitrost.

O avtorju

Carl Honoré (1962) je nagrajeni novinar, pisatelj in TED-ov govornik. Je tudi svetovni popotnik in ambasador počasnega gibanja. Je avtor večih knjig, Hvalnica pošasnosti je doživela prevode v 35 jezikov in je pristal na seznamih uspešnic v mnogih državah. Njegove prve tri knjige kažejo, kako vam lahko upočasnitev pomaga do bogatejšega, srečnejšega in produktivnejšega življenja, zadnja knjiga (Bolder) pa govori o tem, kako se bolje starati in se ob tem počutiti dobro.

 

Morda vam bo prav tako všeč…