Hej, človek, spravi se meditirat!

Čustveni vampirji, Albert Bernstein
Čustveni vampirji
13 marca, 2022
Predsmrtni dnevnik Igor Mandić
Predsmrtni dnevnik
13 marca, 2022
Show all

Hej, človek, spravi se meditirat!

Spletna cena: 15,30 EUR

Redna cena: 17.90 EUR

Avtor: Kezele, Adrian

Prevod: Jasmina Rome Rodić

ISBN:9789619411643

Založba: Chiara
Leto izdaje: 2017
Vezava: broširano
Format: 16 x 23 cm
Obseg: 210 strani

Kategorija:
Opis

Ena najpomembnejših stvari, ki jih mora človek storiti v življenju, je, da se nauči meditirati. Knjigo Hej, človek, spravi se meditirat! lahko uporabite kot smerokaz in vodnik skozi gozd neznanih pojmov in pomenov, ki obkrožajo besedo meditacija.

Avtor Adrian P. Kezele navaja zelo enostavno definicijo pojma meditacije, pojasnjuje, kako se ta postopek razlikuje od sugestije, koncentracije in kontemplacije. Veliko boste izvedeli o poreklu različnih meditativnih praks in ob obsežnem in zanimivem pregledu znanstvenih raziskav spoznali njihov učinek. Med učinki meditacije je tudi ublažitev in obvladovanje stresa, ko je ta enkrat odstranjen iz sistema duh/telo, lahko govorimo o naravnem stanju življenja oziroma o uporabi svojega polnega potenciala.

Pozitivnih nevroloških, perceptivnih in psiholoških učinkov meditacije je veliko, zato človek, spravi se meditirat!

Naučiti se meditirati je ena najpomembnejših stvari, ki jih človek mora naredi v svojem življenju. Ta osnovna, pa vendar tako preprosta spretnost ne zagotavlja le uspeha v vsakdanjih podvigih, poslovnih in zasebnih, temveč ustvarja trajen občutek notranje izpolnjenosti in sreče. Pravilna in redna meditacija je prav tako najboljša vzpodbuda naši duhovni evoluciji in predstavlja pot do izkustva višjih stanj zavesti.
– Adrian P. Kezele

O avtorju

Adrian P. Kezele (1962, Varaždin)  že skoraj trideset let poučuje tehnike meditacije in ima izjemno veliko izkušenj na tem področju. Je avtor več kot štiridesetih knjig (veliko je prevedenih v slovenščino, objavlja založba Chiara). Ustanovil je Duhovno akademijo, znotraj katere poučuje integralno meditacijo, vodi triletni študij indijske astrologije – džjotiša, poučuje duhovni ples NeoDance in vodi številne druge seminarje ter delavnice.

 

Morda vam bo prav tako všeč…